به گزارش خبرنگار آوای بیستون، محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در مراسم سیامین سالگرد تأسیس روزنامه ایران با اشاره به فلسفه تأسیس این روزنامه، بیان کرد: مطرح کردن عملکرد دولتها، بدون سمت و سو در تأسیس این روزنامه مورد نظر بود. طبیعی بود که پس از انقلاب بیش از آنکه فضای کشور فرهنگی باشد، […]
به گزارش خبرنگار آوای بیستون، محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در مراسم سیامین سالگرد تأسیس روزنامه ایران با اشاره به فلسفه تأسیس این روزنامه، بیان کرد: مطرح کردن عملکرد دولتها، بدون سمت و سو در تأسیس این روزنامه مورد نظر بود. طبیعی بود که پس از انقلاب بیش از آنکه فضای کشور فرهنگی باشد، سیاسی بود. عدهای ذاتاً سیاسی بودند، عدهای به برکت انقلاب سیاسی شده بودند و میخواستند جبران مافات کنند.
وی افزود: افراد انقلابی دو آتشهای را میبینید که مدعی هستند و خودشان را صاحب انقلاب میدانند ولی هیچ ریشهای در انقلاب ندارند.
معاون اول رئیس جمهور روزنامه ایران را با وجود آنکه یک نشریه دولتی است، به عنوان یک رسانه مستقل قلمداد کرد و ادامه داد: به هر حال باید یک نشریه مستقلی ایجاد شود که مردم به آن دل ببندند؛ احساس کنند حرف دلشان را میزند و احساس کنند حرفی را که میخواهند میتوانند در این نشریه پیدا کنند و خوشبختانه این تصمیمگیری صورت گرفت و کسانی که گامهای اولیه را در روزنامه ایران برداشتند، پایه گذاری خوبی کردند.
عارف که خود را خواننده دائمی روزنامه ایران معرفی کرد، گفت: در طول این ۳۰ سال خودم خواننده دائمی روزنامه ایران بودم و روزنامهای که معمولاً میخوانم ایران است. البته روزنامههای دیگری را نیز نگاهی میاندازم اما احساس میکنم در تمام صفحات روزنامه ایران بخشی از نکاتی را که دلم میخواهد ببینم و بخوانم را پیدا میکنم. این یک ویژگی است که من از روزنامه ایران سراغ دارم و صمیمانه تشکر میکنم که این روند حفظ شده است. هیچ خط و جناح باند سیاسی حاکم نبوده و اصرار نداشته که تفکر را القا کند.
معاون اول رئیس جمهور سیاستهای اداره روزنامه ایران را نحوی برشمرد که از پشتوانه دولت برای خود جایگاهی ایجاد نکرده و یادآور شد: این روزنامه میخواسته است که جایگاه طبیعی خودش را میان رسانهها پیدا کند. اما همین روزنامه فراز و فرودهایی داشته است و من که خواننده آن بودم در دورههایی رغبت نمیکردم آن را بخوانم. موضع من سیاسی نیست و خواهش میکنم برداشت سیاسی نکنید. حرفهای من موضع خواننده یک نشریه است که میخواهم حرفهای -مطلوب- خودم را در آن نشریه ببینم.
عارف بیان کرد: صادقانه بیاییم و یک آسیب شناسی ۳۰ ساله انجام دهیم. نمیخواهم به گذشته برگردیم و جبران کنیم در قاموس رسانه جبران کردن خطا است، رسانه نمیتواند به عقب برگردد و اگر به عقب برگردد رسانه خوبی نیست. نگاه رسانه به آینده است و آسیب شناسی آن میتواند با یک سامان و سازمان محکم تلاش کند که در آینده برخی موارد تکرار نشود.
وی به مطالبات برخی از مسئولان از روزنامه ایران پرداخت و گفت: اگر به هر دلیلی وزیری میخواهد منویات خود را در روزنامه با هر روشی از تخصیص تا قطع بودجه گرفته تا شیوههای رفاقتی منتشر کند این در شأن رسانه نیست. مهمترین شرط رسانه برای اینکه بتواند رسالت خود را انجام دهد استقلالش است. اگر مستقل نباشد به دنبال چه چیزی خواهد بود؟ به جوانان چه خواهد گفت؟
معاون اول رئیس جمهور گفت: جامعه ما بیش از هر زمان دیگری به نگاه فرهنگی نیاز دارد و احساس میشود که رسانهها نیز باید بیش از آنکه سیاسی باشند قلم فرهنگی داشته باشند چرا که با مشکلات و مسائل جدی فرهنگی روبرو هستیم. این مأموریت و مسئولیت رسانه است و ما با چالشهای جدی اجتماعی نیز مواجهیم. چرا فضای ارزشمند نقد را برای مسائل فرهنگی و اجتماعی در رسانهها ایجاد نمیکنیم.
عارف گفت: باید همراه نقد پیشنهاد دهیم و از دور لنگش کن کار مشکلی نیست و از دور شعار دادن و رهنمود دادن مردم را خسته کرده است. بحث ناترازیها موضوعی است که میتوان از کنار آن گذشت و میتوان آن را ریشهیابی و نقض کرد اما راهکار چیست؟ ناترازیهای اقتصادی مشخص است اما ترازیهای اجتماعی و فرهنگی آثار تخریبی دارد که شاید در دراز مدت خودشان را نشان دهند.
وی در بخشی از سخنانش خاطرنشان کرد: شما نمیتوانید جدای از سیاستها و راهبردهای کشور راهبردی داشته باشید و باید کمک کنید که این اولویتها و مشکلات را بشناسید و آنها را به سامان کنیم.
معاون اول رئیس جمهور به رویکرد وفاق رئیس جمهور پرداخت و گفت: راهبرد رئیس جمهور رفاه است، شهادت میدهم که شخص رئیس جمهور به جز اعتقاداتش حرفی نمیزند، اینکه چقدر در عمل موفق باشد در واقع یک نفره نمیتواند کشور را اداره کند و تک تک کسانی که اینجا نشستهاند همکاران ایشان هستند و باید کمک کنیم. باید کاری کنیم که در عمل گفتمان وفاق که از روزهای ابتدای پیروزی انقلاب به عنوان وحدت که رمز پیروزی انقلاب بوده است تبیین شود.
عارف به یکی از نقدهای مطرح شده راجع به وزرای دولت چهاردهم اشاره کرد و گفت: یکی از نقدها این است که میگویند وزرای این دولت رسانهای نیستند، شاید بخشی از این انتقادها وارد است اما بحث این است که نباید خیلی وعده دهیم و لازم است عملکردها را مطرح کنیم.
وی همچنین عنوان کرد: لازم است در تبیین راهبردهای دولت نقطه نظرات نخبگان و صاحب نظران مطرح شود. مثلاً در مورد انتقال پایتخت و آسیبشناسیهایی که در گذشته انجام شده است یکی از مکانهایی که مطرح شده بود مکران بود و شما دیدید که راجع به این چه حرفهایی مطرح شد و قرار نیست ما جواب دهیم. زیرا میخواهیم فضای نقد را حفظ کنیم، من گفتم یکی از مکانهایی که مطرح است مکران است. ساز و کاری دارد و اینطور نیست که فرمانی صادر شود و فردا پایتخت منتقل شود.
معاون اول رئیس جمهور در همین رابطه ادامه داد: انتقال پایتخت پروژه چندین ساله است و ساز و کار ویژهای دارد، ما موضوع آن را مطرح کردیم تا همین حرفها مطرح شود و من از تمام عزیزانی که نقد کردند تشکر میکنم، چه نقد سازنده و مفید و غیر از آن؛ انتظار ما این است که فضای خوبی برای نقد عملکرد در روزنامه ایران مطرح شود.
وی خطاب به فعالان رسانهای در روزنامه ایران آنها را در جایگاه مشاور دولت دانست و گفت: در جایگاه مشاوره بگویید که دولت چه کاری باید انجام دهد و چه کاری انجام ندهد، اولویت دولت چه باشد و انتظار داریم با توجه به تجربه ۳۰ ساله در این روزنامه کمک کنید دولتی که میخواهد خدمت کند و شعارش وفاق است و معتقد است با این شعار و اجماع سازی که در کشور ایجاد میشود، بر مشکلات و مسائلی که امروز وجود دارد فائق آید.
معاون اول رئیس جمهور برای کشور یک فرض معرفی و بیان کرد: ظرفیت و پتانسیل کشور برای پاسخگویی به مطالبات مردم خوب است و باید همه با هم باشیم و دست به دست هم دهیم و رسانهها کمک کنند که با نقد و رهنمودها با تلاش بیشتر به مردم خدمتگزاری کنیم.
Wednesday, 22 January , 2025