به گزارش خبرنگار آوای بیستون، غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در آئین تجلیل از برگزیدگان طرح جهش تولید در دیمزارها، اظهار کرد: تلاش کشاورزان زحمتکش برای موفقیت جهش تولید در دیمزارها جای خوشحالی دارد. عنایت مقام معظم رهبری در حمایت از طرح جهش تولید در دیمزارها، مایه مباهات است و مسئولیت سنگین بر دوشمان […]
به گزارش خبرنگار آوای بیستون، غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در آئین تجلیل از برگزیدگان طرح جهش تولید در دیمزارها، اظهار کرد: تلاش کشاورزان زحمتکش برای موفقیت جهش تولید در دیمزارها جای خوشحالی دارد. عنایت مقام معظم رهبری در حمایت از طرح جهش تولید در دیمزارها، مایه مباهات است و مسئولیت سنگین بر دوشمان در مسیر حرکت قدرتمند و مؤثر در مسیر تأمین امنیت غذایی کشور است.
وی افزود: طرح جهش تولید در دیمزارها از سال ۹۹ با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام آغاز شد و با توجه به نتایج خوبی که داشت و در دستوری که رهبری فرموده بودند امروز این قرارداد را به مدت ۵ سال دیگر تمدید میکنیم.
وزیر جهاد کشاورزی با اعلام اینکه ۵.۲ میلیون هکتار از اراضی کشور در سال زراعی گذشته به صورت دیم بود، خاطرنشان کرد: اغلب این کشت مربوط به گندم بود. علاوه بر هزینههای جاری ۶۰۰ میلیارد تومان ویژه طرح جهش تولید در دیمزارها در سال زراعی تخصیص یافت. ۵۱۰ هزار نفر از کشاورزان در اجرای این طرح فعال بودند. ۵۵۰۰ نفر از ناظرین و کارشناسان در آموزش و نظارت این طرح مشارکت داشتند.
نوری قزلجه گفت: اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها در سال گذشته ۴۰ درصد بر عملکرد محصول در دیمزارها مؤثر واقع شد. این عملکرد خوب در مرحله اول گندم تولیدی برای کشور است و در مرحله بعدی درآمد رأی کشاورزان عزیز و زحمتکش تلقی میشود.
وی افزود: کشت دیم مزیتهای بسیار بالایی دارد زیرا از آب سبز استفاده میکند و به منابع طبیعی و آبهای زیرزمینی هیچ گونه فشاری وارد نمیکند. در شرایط کنونی مؤلفه بسیار مهمی محسوب میشود.
جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه گزارش این فعالیت را به محضر مقام معظم رهبری ارائه کردیم، عنوان کرد: ایشان دستور ادامه این طرح را صادر کرد که ما برای ۵ سال دیگر امروز این تفاهمنامه را امضا میکنیم.
نوری قزلجه که در مراسم آئین تجلیل از فعالان طرح جهش تولید در دیمزارها با حضور رئیس جمهور سخن میگفت، خطاب به رئیس جمهور گفت: عنایت مقام معظم رهبری سرمایهای برای ما است و در عین حال مسئولیتی سنگین این بر دوش ما در این مسیر است. آقای رئیس جمهور بخش کشاورزی با تولید ۱۲۰ میلیون تن محصول سالانه و ۱۲ میلیون تن صادرات محصولات کشاورزی فعالیت دارد. ۲۵ میلیون تن محصولات کشاورزی را سالانه به کشور وارد میکنیم و با این کار عهدهدار تأمین امنیت غذایی کشور هستیم.
وی تراز تجاری حوزه کشاورزی را ۱۱ میلیارد دلار اعلام کرد و ادامه داد: ۱۵ درصد از اشتغال کشور در بخش کشاورزی محقق شده است، امروز دقیقاً ۷۵ روز از استقرار دولت وفاق ملی که با رأی و حمایت ارزشمند مجلس -طبق تعبیر رهبری- به کابینه دولت، میگذرد. قیمت گذاری به موقع گندم و دیگر محصولات کشاورزی برای اولین بار به موقع و قبل از شروع فصل کشت در دولت چهاردهم اتفاق افتاد.
وزیر جهاد کشاورزی در همین رابطه عنوان کرد: همکاری خوبی بین اعضای شورای قیمت گذاری با همراهی بخش خصوصی وجود داشت. به قیمت عادلانه و مناسبی دست پیدا کردیم. از دولت تشکر میکنم که پرداخت مطالبات گندم کاران را با وجود آنکه بیش از سقف بودجه بود محقق کردند. میتوانیم این خبر را بدهیم که همه مطالبات گندم کاران پرداخت شده است و اندکی نواقصی در این زمینه ظرف امروز و فردا صورت میگیرد.
نوری قزلجه همچنین به مطالبات جوکاران و تأمین بذر پرداخت و گفت: تسهیلات در حوزه تأمین ماشین آلات کشاورزی بعد از سه سال وقفه برقرار شد. ساماندهی سوخت و انرژی که یکی از مشکلات اساسی کشاورزی با قطعی برق و کمبود سوخت رخ داده بود، با همکاری خوب میان وزرای نفت و نیرو خوشبختانه این مسئله در کشور حل شد.
وی همچنین از ابلاغ تعرفههای نظام مهندسی و نظام دامپزشکی خبر داد و افزود: کود مورد نیاز کشاورزان را تأمین کردیم، همینطور روشهای جدید تأمین مالی را محقق کردیم و فاینانسهای خارجی برای پروژههای مهم حوزه کشاورزی را دست اقدام قرار دادیم. وزارت جهاد کشاورزی همکاری خوبی با سایر دستگاهها و نهادها دارد.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین به توسعه انرژی خورشیدی در کشور اشاره کرد و گفت: زمین برای مابقی فعالیتهای توسعهای و خورشیدی تأمین میکنیم. دستورالعملی نیز جدیداً برای واگذاری زمین صادر شد که به فعالیت سایر بخشهای اقتصادی کشور کمک میکند.
نوری قزلجه همچنین به ظرفیتهای عظیم در کشور اشاره کرد و گفت: بنا داریم تا با تنظیم قیمت بازار و کاهش قیمتها از مزرعه تا سفره مردم، همچنان تولید را با استفاده از روشهای دانش بنیان در اولویت خود قرار دهیم. همچنین بتوانیم به تکالیفی که در برنامه هفتم به ویژه توسعه سیستمهای آبیاری نوین که بر عهده ما است، دست یابیم.
وی همچنین از همکاری قوه قضائیه برای صدور اسناد زمینهای کشاورزی به عنوان یک عملکرد مثبت یاد کرد و گفت: حرکت بر مدار قانون و شفافیت و عدالت در تصمیمگیری، توجه به کشاورز محوری و واگذاری امور به خود مردم استفاده از تجارب آنها در همه جوانب از برنامههای وزارت جهاد کشاورزی است. همچنین از آقای رئیس جمهور برای حمایتهایی که در تبصرههای بودجه وزارت جهاد کشاورزی داشتند تشکر میکنم.
Saturday, 23 November , 2024