به گزارش خبرنگار آوای بیستون، «عیسی زارع‌پور» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، امروز در حاشیه جلسه هیأت دولت با حضور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سفر فردای رئیس‌جمهور به استان قم، شهر قم و ۶ شهر دیگر استان قم تحت پوشش فیبر نوری قرار می‌گیرند. با اضافه شدن استان قم، آمار تحت پوشش فیبر […]

به گزارش خبرنگار آوای بیستون، «عیسی زارع‌پور» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، امروز در حاشیه جلسه هیأت دولت با حضور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سفر فردای رئیس‌جمهور به استان قم، شهر قم و ۶ شهر دیگر استان قم تحت پوشش فیبر نوری قرار می‌گیرند. با اضافه شدن استان قم، آمار تحت پوشش فیبر نوری به ۷.۵ میلیون خانوار در کشور می‌رسد.
زارع‌پور تاکید کرد: امسال حداقل آمار تحت پوشش فیبر نوری به ۱۴ میلیون خانوار در کشور خواهد رسید. می‌توان گفت که حداقل ۷۰ درصد کشور را تحت پوشش قرار دهیم و سال آینده کل شهرهای کشور را تمام می‌کنیم.
وی درباره ارتباطات موبایل‌ها، اذعان کرد: در بحث ارتباطات موبایل، توسعه ارتباطات نسل پنجم را در دستور کار قرار دادیم و در هفته آینده برنامه‌ای را خواهیم داشت که بر اساس آن تعداد سایت‌های نسل پنجم کشور به بیش از ۱۵۰۰ سایت خواهد رسید که البته هدف‌گذاری ما این است که امسال به بیش از ۵۰۰۰ برسد یعنی ۱۰ درصد کشور تحت پوشش نسل پنجم قرار گیرد.
زارع پور بیان کرد: در لایه‌های دیگر شبکه یعنی شبکه داخل استان‌ها اقدامات خوبی انجام می‌شود که در شبکه مادر مخابراتی کشور که شرکت ارتباطات زیرساخت است، شاهد توسعه شتابان و رشد جهشی هستیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: از آنجایی که همه ارتباطات کشور در همه شهرها و روستا در نهایت روی شبکه مادر ارتباطاتی کشور قرار می‌گیرد که ما به آن شبکه هسته می‌گوئیم، لذا ظرفیت این شبکه در ابتدای دولت ۳۱.۵ ترابیت بر ثانیه بوده که الان به بیش از ۶۰ ترابیت رسیده است، لذا بیش از ۹۰ درصد افزایش داشته است.
وی خاطر نشان کرد: نکته قابل توجه آن این است که نزدیک به ۲۰ ترابیت بر ثانیه یعنی حدود ۸۰-۹۰ درصد افزایش ظرفیت با تجهیزات صددرصد ایرانی انجام شده است، یعنی برای اولین بار این تجهیزات در جمهوری اسلامی تولید شده و تنها پنج تا شش کشور جهان تولیدکننده این تجهیزات در دنیا هستند و ما اکنون جزو این ۵-۶ کشور شده ایم.
زارع پور گفت: تجهیزات انتقال نوری پرسرعت توسط دانشمندان جوان خودمان و شرکت‌های دانش بنیان تولید شده و اکنون استفاده می‌شود و دنبال بازاریابی این تجهیزات در کشورهای دیگر هستیم.
وی ادامه داد: ظرفیت شبکه آی پی کشور هم تقریباً دو برابر شده و از ۲۸ ترابیت بر ثانیه به حدود ۵۵ ترابیت بر ثانیه رسیده است که بیش از ۹۵ درصد رشد را نشان می‌دهد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: همچنین ظرفیت اینترنت مورد نیاز کشور و پهنای باند مورد نیاز کشور نزدیک دو برابر شده است و همه اینها نشان می‌دهد که وزارت ارتباطات عزم خود را جزم کرده که شبکه ارتباطی کشور را که اکنون زندگی مردم به آن گره خورده و هر روز جنبه‌های مختلف زندگی به این موضوع بیشتر وابسته می‌شود، پرشتاب توسعه دهد و زیرساختی پرسرعت و باکیفیت برای مردم فراهم کند.
وی گفت: بر اساس گزارشی که در هیأت دولت هم ارائه کردم، در دور قبل انتخابات ما همه امکانات وزارت ارتباطات، اپراتورها و دستگاه‌های مرتبط را بسیج کردیم تا شاهد ارتباطات پایدار باشیم و بیش از ۹۹ درصد را تحت پوشش داشتیم به گونه ای که حتی در نقاط دور افتاده روستایی و جایی که صندوق رأی را با بالگرد به آنجا بردند هم دسترسی به شبکه وجود داشت.
زارع پور افزود: این اتفاق بسیار بزرگی است که ما با این گستره جغرافیایی با بیش از ۴۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار و ۷۰ هزار روستا در کشور، در کل توانستیم چنین پوششی را در سالیان گذشته ایجاد کنیم. نکته مهم‌تر از آن پایداری ارتباطات بود که بیش از ۹۹ درصد استعلامات، به شکل کاملاً برخط انجام شد که توفیق بسیار بزرگی است و همه آن امکانات و تدابیر برای انتخابات روز جمعه فراهم است. همه امکانات در حال آماده‌باش هستند و تدابیر از قبل پیش‌بینی شده است.